// Förnöjsam pappa: När sonen ALA gick på Fantasihusets kurs våren 2008 //

Förra våren, alltså våren 2008, var jag med då sonen ALA varje vecka på konstverkstad.

Fantasihuset på Vanadisvägen 29 i Stockholm arrangerade kurser där barn fick teckna, måla, rita med kol, arbeta med lera och annat.

ALA var med bland sexåringarna fast han vid kursstarten bara var drygt fem och ett halvt år gammal.

Varje tisdagseftermiddag vid fyratiden tog vi pendeltåget från vår förort in till Centralstation, sedan tunnelbanan till Odenplan. Vi köpte med oss lite chips och fruktgodis som ALA fick äta som ett tilläggsmellanmål precis innan dagens övning skulle börja.

När man kommer in i en konstverkstad så förnimmer man det med både syn och luktsinne. Prylar på tork överallt. Färgfläckar. Doft av vattenfärg, akryl och lera.

Jag väntade utanför i ett provisoriskt väntrum medan ALA tillsammans med de andra barnen, handledda av konstnärinnan L, jobbade med sina grejer.

Eftersom väntrummet inte var helt avskilt från lokalen där kursen hölls, hörde jag hur handledaren försökte leda barnens tankar in på att en doft kan associeras med en färg, att ett ljud kan associeras med en form och andra exempel på sinnesöverskridande upplevelser. Jag noterar dock att min son efter en sådan utläggning från handledaren ändå höll fast vid att rita och måla vägmärken som var hans favoritobjekt på den tiden.

På hemvägen brukade vi stanna och köpa varmkorv i bröd eller tunnbrödrulle på korvmojen vid Odenplan.

 

  1. Stumpilurv

    Hi hi di barna!jo, fågelräkningen går väl mest ut på att kolla hur många småfåglar som finns vid fågelborden i de olika delarna av Sverige på vintern och för att hålla koll på vilken art som kanske ökar eller minskar från år till år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.