// Förnöjsam pappa: Barnkalas för sjuåringen //

Lördagen den 30 maj, 2009

Det var lördag morgon. Klockan var sju, jag var trött som en gnu.

Jag assisterade vid bakande av muffins och sedan fixade jag med ballonger och konfetti, för nu skulle det bli barnkalas. Vädret var så bra som det någonsin kan bli, i slutet av maj.

Genom ett sammanträffande kom grannfrun AS över med ett fotbollsspel av bordsmodell med benstativ. Deras fyra söner hade använt det, men växt ifrån det. Jättefint spel där man genom att föra ett antal stag fram och tillbaka samt vrida på dem, styr rader av fotbollsspelare. Oslitet och fint. Jag berättade att vi skulle ha barnkalas.

Klockan ett började gästerna anlända.

Till kalaset kom pappa MT från Haninge med sina flickor VT och FT. Sedan kom ALA:s killkompisar FD, FR, AÖ. Tvillingkillarna JB och AB. Tjejkompisar kom också: TK, IN och AW.

Två saknades, som inte lämnat återbud heller.

Jag ringde hem till lille OaR. Där hade det gått till så att endast lille OaR själv och hans storebror tagit emot inbjudningkortet, när jag åkte runt till alla och delade ut korten. Sedan hade föräldrarna inte fått se kortet, så det kom som en överraskning nu när jag ringde och frågade om kalaset. Men OaR kördes blixtsnabbt hit av sin mor och så saknades endast en av de inbjudna.

Den som återstod var lilla fröken SAF, som också fått inbjudan. Men SAF:s pappa FA kom förbi och berättade att SAF redan varit bokad på ett annat kalas samma tid.

Nu vankandes det pizza, varmkorv och hallonsaft.

Bättre saft har ingen haft.

Vid ett kalas för sjuåringar utomhus i en barnanpassad trädgård en härlig försommardag, behövs inga planerade lekaktiviteter. De hittar på saker själva.

Jag åkte iväg till lilla ICA-butiken och köpte ytterligare en flaska saft, efter att jag fått klagomål om att jag blandat för svagt.

Tiden går fort när man har roligt, men även annars brukar jag säga. Idag gick tiden fort när man hade roligt.

Det blev dags för tårta. Glasstårta i förpackning med tema från Rasmus Nalle. Muffins som mor i huset bakat. Fruktsallad på ananas, vattenmelon, jordgubbar och honungsmelon. Mera saft. Nu jordgubbssaft.

En av gossarna på kalaset provocerade värdfolket genom att använda sig av ett runt ord. Treställigt med maskulin anknytning. Men sånt biter inte på mig. Jag berättade att jag noterade och skulle ha genomgång med skolfröknarna JP och SL på måndag.

En av flickorna frågade å andra sidan, försiktigt: ”Får man gå från bordet nu?”

Det blev presentöppning. Jag tyckte uppriktigt att det var ett överdåd av presenter till ALA. Lego, spelkulor, bilar, ritblock, fina pennor med glitter och annat.

Slutligen och något försenat inför officiellt avslut klockan tre på eftermiddagen, blev det fiskdamm. Jag ställde en gipsskiva som jag och ALA dekorerat, i dörren till lilla friggeboden, och så satt jag där bakom och hängde på godispåsar på linan. Då jag bedömde lille JB som mer tålig mot skoj, hängde jag i hans fall först på en gammal socka istället för godispåse. Sedan fick han förstås godispåse.

Summering.

Jag såg på ALA hur glad han var över att få ta emot sina klasskamrater och övriga vänner på ett så fint kalas. Och jag insåg att han har egna kontakter som han är ”vi” med i en omfattning som jag inte riktigt förstått.

Det verkar finnas en varmare solidaritet i ALA:s skolklass, jämfört med hur det var i min egen skolklass i grundskolan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.