Förnöjsam pappa: Från Gålö havsbad till Bagarsjön i Lännersta (15 juni, 2014)

Söndagen den 15 juni, 2014

Nacka Lännersta, ALA och lille AJE badar i Bagarsjön, 15 juni 2014

Nacka Lännersta, ALA och lille AJE badar i Bagarsjön, 15 juni 2014

På eftermiddagen packade jag, ALA och lille AJE badkläder och åkte till Gålö havsbad. Det var en bit att köra, men stället är fint. ALA använde GPS-funktionen på sin nya Samsung Galaxy S5. En röst anvisade vägen, som jag visserligen ändå kände till. GPS som anvisar färdvägen med röstmeddelanden har funnits länge, men det är första gången någonsin jag haft en sådan med i bilen. Jag har inte brytt mig om att skaffa någon. Troligen finns funktionen i min mobil, men jag har inte aktiverat den. Istället tittar jag på kartan i förväg, sedan kör jag. Många gånger kör jag fel. I dag körde jag rätt.

När vi kom fram till Gålö gick vi först in till campingens butik för att köpa glass. Jag frågade om temperaturen i vattnet. Tolv grader, svarade tjejen bakom disken. Tolv grader? sa jag. Då får vi åka någon annanstans. Vi gick tillbaka till bilen. Där stod en snubbe från parkeringsbevakningsföretaget Q-Park och skulle skriva p-bot på min bil. Jag låste upp bilen med nyckelns fjärrkontroll. Är det din bil? undrade snubben. Ja, sa jag. Det blev ingen p-bot.

Nu föreslog jag till ALA och lille AJE att vi skulle åka till den där lilla sjön i Lännersta som vi varit till flera gånger förut. Det tyckte de var en bra idé. När vi kom fram dit kom vi på att sjön heter Bagarsjön. ALA och lille AJE badade medan jag vilade på ett mörkblått överkast som fick tjäna som strandfilt.

 

En kommentar

  1. Pingback: Förnöjsam pappa: Kvällsutflykt till Gålö (9 augusti, 2019) | Mitt liv som förnöjsam pappa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.