Förnöjsam pappa: Små gulgröna myror i tusental (30 april, 2016)

Lördagen den 30 april, 2016

Under veckan som gått hände det sig att jag drömde en dröm som utspelade sig på gården till min mors föräldrahem. Dit kom gamle kollegan herr LJ, honom har jag inte träffat på mycket, mycket länge, med ett stort föremål i famnen. Jag undrade vad han hade för ärende dit, så jag tittade närmare på det han bar på, en torva av jord och bark stor som en säck potatis. På den torvan rände små gulgröna myror i tusental. Herr LJ bar alltså på ett stycke sammanfogade organiska material innehållande ett myrbo, jag tänkte att han skulle bli svårt stucken av dem.

Han vände sig till mig med en fråga: Vad ska jag göra med den här?

Obehaget av myrorna måste vara stort, jag fick honom att släppa taget om deras bo. Låt mig hjälpa dig borsta bort dem från dina kläder! sa jag, varpå jag påbörjade arbetet, men det blev mig övermäktigt, myrorna rörde sig in i och ut ur tröjans porösa textil. Tröjan måste av! ropade jag. Sedan hjälpte jag honom att dra tröjan över huvudet, försiktigt och på ett sätt så att de vedervärdiga myrorna inte skulle ta sig över till hans hår.

Herr LJ, som i verkligheten var ett huvud kortare än mig, var här ett huvud högre. Medan kvällsmörket föll såg jag upp mot hans ansikte. Han log egendomligt, men det var i varje fall lugnt nu. Jag hade befriat herr LJ från den plåga han egenhändigt ådragit sig, det var lugnt, mörkret tätade och här, här slutade drömmen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.