Förnöjsam pappa: Nyårslöfte (12 januari, 2018)

Fredagen den 12 januari, 2018

Ett löfte medför frestelse att bryta, sedan följer ånger och vånda. Var och en är sig själv närmast, kan man inte älska sig själv så kan man inte älska andra och så vidare, bla bla bla och blaha. Även jag gjorde en utfästelse på nyårsnatten, jag lovade mig själv något, för en gångs skull något helt rimligt.

Det är så att jag skulle vilja lära mig att använda de olika strecktecknen på korrekt sätt i skriven svenska. De har olika längd, kallas bindestreck, tankstreck, pratminus, men även ”en dash”, ”em dash” och en del annat. I min nätdagbok, alltså bloggen, har jag använt ”em dash” återkommande, nu tror jag att det kan ha blivit lite tokigt, eller rättare sagt helt fel.

Om jag lovat mig själv att inte äta godis, dricka alkohol eller köra bil till jobbet, hade löftet varit giltigt från och med årets första dag. Då det istället gäller att jag ska lära mig något, får jag tänka på ett annat sätt angående på vilket sätt och till när det ska vara uppfyllt. Jag har lovat att lära mig använda dessa streck på rätt sätt i skriven svenska, frågan är, till när?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.