Förnöjsam pappa: Morfars tandprotes i soppan (9 februari, 2018)

Fredagen den 9 februari, 2018

På morgonen påminde AJE mig om något jag berättat, en verklig händelse från tiden innan AJE själv var född.

Sommaren 2003 befann oss jag, B och ALA uppe i Rävsön, Nordingrå, för att spendera en vecka där med B:s syster BM, ALA:s moster.

BM:s barn var inte så stora själva, lille herr SR, ALA:s och AJE:s kusin var nio år, skulle fylla tio den hösten.

SR var skeptisk till lunchmaten som serverats, så hans mor BM ställde fram en skål med soppa gjord på pulvermix, en sort som SR vanligtvis tyckte om att äta.

Till just denna sommar hade B:s och BM:s far, gamle herr EN, fått tandprotes. Det var en helprotes, alltså med ett stycke för överkäken, ett annat för underkäken. Han var med oss dit upp, vi bodde alla i samma hus, det som BM numer äger.

Inte heller soppan tycktes intressera lille herr SR särskilt mycket. Han tog med skeden från skålens botten, lyfte upp en mängd soppa och lät den rinna tillbaka.

För att SR skulle bli på bättre humör, han var kanske lite ur gängorna, hade det varit bra om han ätit soppan. På grund av min oförmåga att kontrollera infall, blev inget ätet.

För när SR ännu en gång tog upp soppa med skeden, frågade jag vad han skulle tycka, om det visade sig att morfars tandprotes låg i skolens botten. Tänk om de äckliga löständerna kom upp med skeden, sa jag. SR såg på mig, släppte sedan skeden och lämnade bordet.

Kanske kan man se detta som en festlig anekdot att se tillbaka på, men när jag tar i beaktande att det var fråga om barn, måste jag säga att det var jättedumt gjort av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.