Förnöjsam pappa: Skolavslutning inför sommarlovet för ALA och AJE (12 juni, 2018)

Tisdagen den 12 juni, 2018

Huddinge, skolavslutning, 12 juni 2018

Huddinge, skolavslutning, 12 juni 2018

ALA hade sovmorgon, han skulle inte vara i skolan förrän kvart över tio på förmiddagen, denna avslutningsdag. Så jag tog med mig AJE i Forden, vi åkte till söderförorten F för att hämta mor B.

Halv nio började avslutningsfikat, ett slags knytkalas med visande av bildspel, i AJE:s klassrum.

I går kväll berättade AJE för mig, att det skulle bli just knytkalas. När jag sedan läste det fördömda veckobrevet mer i detalj, såg jag att föräldrar uppmanades ta med hembakt, allra helst något där barnen varit delaktiga i bakandet. Alltså något som inte går att äta. Även om jag hade haft mer tid på mig, hade jag knappast försökt baka. Istället köpte jag sex stycken bullar och två förpackningar Oreo-kex på Shell-macken vid Huddinge centrum.

När jag, AJE och B kom in i klassrummet, stod där redan uppradat jättefina luftiga muffins dekorerade med grädde, bär och små svenska flaggor, allt utfört av en förälder till något annat av barnen. När jag lade fram våra prefabricerade bullar och kex, råkade jag dessbättre tippa en stor pärm som stod på samma bord, så att muffinsen mosades med ett smaskande läte.

Bildspelet var fint, AJE utmärkte sig vid flera tillfällen på fotona från det gångna läsåret.

Vi hade med presenter till lärarna fru BL, herr GN och extraresursen fru EA.

Klockan halv tio var det samling för alla på skolgården. Nationalsången sjöngs, jag grät som vanligt medan flaggan hissades.

Medan rektorn höll sitt sedvanliga tal, dagdrömde jag att densamme fördes bort av utomjordingar.

Barnen på scen sjöng naturligtvis en Avicii-låt. Den för mig nästan outhärdliga genren electronic dance music uppskattas av många, väldigt många, så Avicii klarar sig utan uppskattning från det lilla fåtal kufar som delar min utsökt urvattnade, konservativa musiksmak. Tim ”Avicii” Bergling avled den 20 april, bara 28 år gammal. Oavsett det mesta annat måste jag säga att det var för bedrövligt.

Efter att tillställningen på AJE:s skola var klar, åkte jag, AJE och B för att köpa något att äta, medan vi väntade på ALA.

Strax efter klockan tolv var ALA klar, vi hämtade honom vid hans skola, där anslöt även AJE:s kompis unge herr SF till oss. Nu skulle vi alla göra en utflykt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.