Förnöjsam pappa: Utflykt till Parken zoo (12 juni, 2018)

Tisdagen den 12 juni, 2018

Eskilstuna, Clyde på Parken zoo, 12 juni 2018

Eskilstuna, Clyde på Parken zoo, 12 juni 2018

Eskilstuna, surikater på Parken zoo, 12 juni 2018

Eskilstuna, surikater på Parken zoo, 12 juni 2018

Efter att ALA:s och AJE:s skolavslutningsceremonier var färdiga, jag och B hade närvarat vid AJE:s, åkte vi mot Eskilstuna. Med oss i bilen hade vi även AJE:s kompis unge herr SF, jag hade hört med hans föräldrar som vi träffat på skolgården, de hade inte planerat något annat, så SF följde oss.

Kvart över tolv bar det av från Huddinge, halv två var vi framme vid djurparken.

B kom liksom jag ihåg ett tillfälle, det kan ha varit våren 2009, då vi besökte Parken zoo. En av berg- och dalbanans vagnar hade fastnat högt upp i anläggningen, de som befann sig i den undsattes med hjälp av någon form av skylift. Men var finns denna åkattraktion nu? undrade jag. Den är borta! konstaterade B.

Av en trädgårdsarbetande sommaranställd smålänning fick vi veta att den bruna lemuren hette Clyde. Clyde hade blivit utstött av sina närmaste likar, därför vistades han nu bland ett annat slag av lemurer. Vad skulle hända i naturen, med en utstött? undrade jag. Jag är inte djurskötare, svarade trädgårdsarbetaren, men jag tror att den utstötte skulle söka sig bort.

Precis när jag skulle gå vidare till nästa sektion, väste jag i snubbens öra:

Identifierar du dig med lemuren?

Surikaterna var festliga. Huruvida de har ett varningsläte, förblev oklart, däremot reagerar de tydligtvis på någon form av signal vid vilken alla skyndar sig undan. Jag avsatte tid och möda till att pröva mig fram med oick oick, mröööh, glock glock, smack smack och paoh paoh paoh, utan att träffa rätt. De eländiga krabaterna tog ingen notis om mig.

Jag klagar ogärna, ställd inför beskedet att djurparkens matserveringar och och glasskiosker stängt redan klockan två, föreslog jag att vi skulle äta på någon sylta inne i Eskilstuna. Alla var med på det.

I själva verket var jag mycket lättad, då jag råkat se att ett matställena inne i djurparken erbjöd ”lokalproducerad kebab”. Tankfull blickade jag bort mot de lusiga babianerna.

Jag, ALA och B väntade länge och väl på att AJE och FF skulle komma tillbaka från sin sista avstickare, sedan bar det av.

På uteserveringen till ett servering enkelt skyltad med texten ”KEBAB” åt vi sedan pizza, hamburgare, grillspett och grillade kycklingbitar.

Nu var jag trött, tack och lov hittade Forden själv hem till Huddinge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.