Förnöjsam pappa: Stekt lever (10 oktober, 2018)

Onsdagen den 10 oktober, 2018

I dag besökte jag lunchrestaurangen vid jobbet för att äta stekt lever. Jag är uppfödd på husmanskost, värdesätter sådan mat. Den är känd för att vara välsmakande och nyttig, jag ställer in mig på att äta, sedan ska jag vara nöjd.

Det är som att se tecknade kortfilmer med Tom och Jerry. Kända för att vara roliga, får de mig att skratta hejdlöst var gång filmkaraktärerna slår in skallen på varandra.

Så drar jag mig till minnes en tidningsintervju med en kvinna som sa att hon som barn ibland placerades framför TV:n, varvid pappan startade en videofilm med Tom och Jerry. Hon satt sedan ensam med sina frågor om vad som var meningen. Varför ville katten och musen skada varandra? Varför ville pappan att hon skulle se detta?

När jag läste, jag var själv blott en ungdom, blev jag rosenrasande, rev och tuggade sönder tidningen. Komma här och försöka vara märkvärdig! skrek jag, så att rutan i fönstret till mitt pojkrum skallrade. Fattar du inte att Tom och Jerry är humor? fortsatte jag, medan jag stampade på utspottade rester av artikeln.

Nu undrar jag – vad blir lärdomen?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.