Förnöjsam pappa: Misslyckad fruktkräm (2 februari, 2019)

Lördagen den 2 februari, 2019

Jag hade lagt två påsar torkad frukt i blöt några timmar, för att den skulle ta upp vätska och för att krämen skulle bli godare. Jo, det var så att jag planerat servera ALA, AJE och mig själv fruktkräm med mjölk och tillhörande ostsmörgås.

Två matskedar potatismjöl röres ner i fyra deciliter kall vätska, hettas upp och så snart det kokar ska pannan dras åt sidan.

Jag slog spadet genom en sil, rörde ner potatismjöl och kokade upp, precis som man ska. Frukten fick ligga kvar i silen under tiden. Tio minuter senare hällde jag frukten i krämen och lät stå en halvtimme.

Tyvärr misslyckades detta. Krämen blev tjock i botten, lös på ytan och smakade mjölig, av potatismjölet.

Jag blev sur som en babian, la alltihop i silen igen, sköljde av krämkladdet, sedan åt vi fruktbitarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.