Förnöjsam pappa: Dubbla drömmar om katter (8 februari, 2019)

Fredagen den 8 februari, 2019

På morgonen, i bilen på väg till skola och jobb, berättade AJE och jag för för varandra om drömmar vi drömt, natten till i dag.

AJE:s handlade om Ivar Arosenius sagoberättelse ”Kattresan”. När AJE var yngre, gav den honom obehag. Vi hade kortfilm med ”Kattresan” hemma förut, kanske på DVD-skiva eller VHS-band. AJE tyckte inte om att katten sprack.

Även jag hade drömt om en katt som råkade illa ut. Ur vår katt Ozzy hade ett stycke stort som en julskinka brutits loss. Pälsen satt kvar, orangebrun och vacker, mot styckets ände var köttytan rosaröd och fin.

Medan jag tänkte att något blivit riktigt fel, gav jag Ozzy att äta av hans eget kött. Han närmade sig det och tog en tugga.

På köksbänken i köket här på M-vägen låg fyra riktigt stora köttfärsbiffar, nästintill kubformade, med rundade hörn. Jag hade gjort dem av köttråvara från Ozzy, att servera ALA, AJE och mig själv.

Efter att jag ätit lite, slog det mig att vi kanske kan bli sjuka av att äta katt. Jag mådde illa, tryckte ner köttfärsbiffarna i bruna papperspåsen för matsopor.

Så växlade miljön till köket hemma hos min barndomskamrat SÅ, i Gnarp, en resa i både tid och rum. Mina söners mor B var på väg in och vad skulle hon säga om att Ozzy gått i bitar? Han var ju vår gemensamme lille kattkille från början.

Med ryggen mot B och stycket av Ozzy framför mig, tryckte jag ner detta obehagliga i sophinken i skåpet under diskbänken.

Där slutade drömmen.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.