Förnöjsam pappa: Misslyckad vegan (30 mars, 2019)

Lördagen den 30 mars, 2019

Halv tre på eftermiddagen satt jag utanför ”Centrumsalongen” i Huddinge centrum och väntade, jag hade lindrat en svacka med chokladkakor.

Sedan i onsdags har jag känt mig svag, utarmad, som att något fattas i huvudet på mig. Det beror nog på att jag besvärats av hosta, förkylning i vecktal, jag har varit sjuk, men jobbat som vanligt.

En gång, en dag för några decennier sedan, tänkte jag att jag skulle bli stark och sund som de tre gudfruktiga bröderna i Daniels bok. Det var nog en lördag, jag minns att jag i köket i min hyrestrea i Axelsberg, skar upp bitar av äpplen och någon grönsak, som jag mumsade i mig. Hädanefter skall detta bliva min melodi! frustade jag.

Därnäst tog jag röda linjen till stan för att uträtta något ärende. Liksom en Sadrak, en Mesak, eller en Abednego, gick jag stolt och rak efter promenadstråken. Ur spår! Här kommer veganen.

Boklådorna, skivaffärerna, avdelningen med kontorsmaterial hos Åhléns på Klarabergsgatan, jag kände mig större än någonsin förut, där jag for fram.

Men som i dikten sviktade jag på höjden av min levnads branter. I tunnelbanetåget tillbaka till förorten kroknade jag hastigt. Jag blev mycket hungrig, svag och skakis.

Uppbringande mina sista krafter vinglade jag hem, gångvägen upp mot de blekbruna husen på Gösta Ekmans väg, in i lägenheten för att hitta animalisk föda. Nu måste jag ha kött och fett. Efter att jag hastigt stekt två fläskkotletter i smör, vräkte jag i mig dessa tillsammans med några nävar potatischips.

Mitt nya liv, mitt språng som vegansk übermensch, blev ett fiasko.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.