Förnöjsam pappa: Promenad runt Långsjön (25 augusti, 2019)

Söndagen den 25 augusti, 2019

Huddinge, Långsjön, 25 augusti 2019

Huddinge, Långsjön, 25 augusti 2019

En serie uttalanden gjorda av andra människor, fick mig att tänka till.

I fredags sökte kollegan herr PB upp mig för att gratulera till förlovningen. Han sa att han var väldigt glad för min skull, särskilt med tanke på att jag haft det jobbigt. Jag tackade och sa att jag nog haft det jobbigt ibland, i mitt privatliv, men att jag egentligen nog varit lycklig ändå, på något vis.

Därnäst var det kollegan fru ML som påminde mig om att någon tjomme till profil på området hälsa, stress och sådant där, skulle komma till kontoret och hålla föredrag. Jaha, sa jag. Hon fortsatte med att säga att man kommit fram till att av alla saker man kan göra för att må bra mentalt, är motion, alltså att man rör på sig, anstränger sig fysiskt, det allra viktigaste.

Det kan nog stämma! hummade jag, tänkte uppriktigt att det faktiskt ligger något i påståendet.

Så i dag när jag vaknade, klockan var redan tio på förmiddagen, bestämde jag att jag skulle ut och gå. När jag senast gick till fots runt Långsjön, jag minns att jag gjorde det vid flera tillfällen tiden innan jag och B bestämde att vi skulle skiljas, det var sommaren 2010.

Innan jag gick satt jag ute på altanen med min mugg svart kaffe, skrev ett meddelande till CJK om mina planer. Hon undrade då om något bekymrade mig.

Nej då, sa jag, förklarade sedan att jag är i dålig form fysiskt och att jag helt enkelt behöver röra på mig.

Sedan berättade jag för AJE att jag skulle ut och promenera. Han frågade förvånat om det var något fuffens på gång. Inte alls, sa jag. Du tänker väl inte gå till skogen och hänga dig? sa han. Det finns de som gör så!

Med huvet fullt av allt detta, började jag gå. Dagen var varm, solen gassade, mycket folk utomhus, barn stojade i lekparken, hundar nosade, katter blängde surt och se, där tvättade någon sin bil.

Först tyckte jag att jag kände ett håll över vänster sida av bröstkorgen, hade jag drabbats av kärlkramp? Efter att jag gjort upp med mig själv om saken, lutade jag desto mer åt att jag helt enkelt är ovan att motionera. Jag slog av på tempot, ökade sedan till något raskare takt, varefter det kändes riktigt bra.

Efter försommarens påfyllning av bajs från översvämmade avlopp, nu kompletterat av algblomning, ville ingen bada, inte heller jag, nej, särskilt inte jag.

Förbi stora badplatsen och vidare på stigen, kom jag så småningom till nordvästra änden. Här har någon dragit upp en tolvkilos gädda, det vet jag, för anekdoten om denna sak föredrogs mig en gång när jag, ALA och AJE fiskade.

Jag hade tänkt gå i mål liksom en världsmästare hemma, men min dag mörknade hastigt. Lår och vader tunga som drivved, jag haltade, stapplade sista biten, in i huset, där jag med tungan klistrad mot gommen föll framstupa på hallgolvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.