Förnöjsam pappa: Ozzy är död (24 februari, 2020)

Måndagen den 24 februari, 2020

Huddinge M-vägen, till minne av Ozzy, 24 februari 2020

Huddinge M-vägen, till minne av Ozzy, 24 februari 2020

Det började förra helgen, CJK frågade varför Ozzy inte kom upp till oss. Han dröjde kvar nere i hobbyrummet istället för att efterfråga mat, så som han brukar. Jo, han var nog lite dämpad, men tycktes inte febrig, inte heller visade han tecken på att ha ont någonstans. Jag kände på hans ben, hans mage, halsen och öronen, utan att han reagerade. Någon gång i veckan bokade jag tid på djursjukhuset i Kungens kurva, vilket blev i dag klockan 14.40.

Transportburen hade jag lånat ut till någon som inte lämnat tillbaka den, därför gjorde jag ett flertal fyrkantiga små hål i en flyttkartong, lade en filt i botten och satte Ozzy där, sedan ut till bilen och iväg.

Katternas väntrum var tomt, strax blev vi uppropade. En sköterska och veterinären tog emot, jag lyfte upp Ozzy, för att upptäcka att han inte hade någon kraft i bakbenen.

Undersökningen visade att Ozzy kanske hade svårigheter med att kissa, urinblåsan var något förstorad. Varför han inte kunde stå på bakbenen, till det fanns ingen förklaring.

Jag var inställd på att detta kunde bli Ozzys sista resa, så jag förklarade för veterinären att valet stod mellan att katten avlivas, för att slippa lida mer, eller att behandling sätts in. Men vad är prognosen? Det får inte bli så att lidandet förlängs, sa jag.

Veterinärens blick på katten och på mig, var svar nog. Ozzy behövde befrias från sina plågor.

Kartongen tom, katten borta, död. Han kommer att kremeras tillsammans med andra djur. När jag steg ut i februariluften, var det ännu ljust, snart är det vår. Den här dagen skulle aldrig komma. Åren skulle gå, Ozzy skulle springa här mellan äppelträdet, skogspartiet och garaget. Jaga möss, vakta sitt revir, vila i solskenet, jama efter påfyllning av matskålen och om nätterna, då skulle han sova bakom min rygg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.