Förnöjsam pappa: Besökte faster och hennes man i Linköping (26 juli, 2020)

Söndagen den 26 juli, 2020

Från domkyrkan åkte jag och CJK för att besöka min faster IS och hennes man herr BS. De hade tidigare under eftermiddagen kommit hem, efter några dagars vistelse i sin stockholmslägenhet.

Det var länge sedan jag senast träffade dem. CJK däremot, träffade båda i Gnarp vid Ersmäss den 18 maj 2018, då deras son, min kusin, herr FS, höll vårtalet.

Än råder social distansering. Faster och farbror bjöd på kaffe, kaka, jordgubbar och grädde på altanen, sittande vid bordets ena kortsida, vi vid den andra. Hur förser var och en sig med jordgubbar på ett sätt som inte sprider smitta? Vem håller tårtspaden? Vi bestämde att faster skulle sköta servering åt alla.

Deras japanskinspirerade utemiljö hade, bland mycket annat, ett thailändskt andehus som farbror ville visa. Måhända är det detta som skyddat dem från invasion av spansk skogssnigel, så kallad mördarsnigel?

Stilla tackade jag min lyckliga stjärna för att jag inte hann fråga om farbror köpt det på ”Dollarstore” i Motala, ty strax berättade han om thailandsresan. Andehuset var handgjort! Mannen som byggt det ville dessutom försäkra sig om att anden skulle ha tillgång till frukt, blommor och vatten.

Jag tänker, sa farbror, att här i trädgården har anden allt detta, även vatten, genom den lilla dammen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.