Förnöjsam pappa: Hundpromenad i vinterväder (11 januari, 2021)

Måndagen den 11 januari, 2021

I dag levererade en långtradarstor transportbil ytterligare delar till byggnationen av grannhuset. På plats fanns redan kranbilen, som lyfte av delarna.

När jag framåt eftermiddagen kom hem från hundpromenad i vinterväder, slog det mig att ALA:s och AJE:s morbror K en gång citerat de där raderna som någon skrivit, vem? Jag gjorde en sökning och elektronhjärnan hittade författaren Stig Johansson.

Efter att Ozzy, katten, blev sjuk och måste avlivas förra vintern, har jag blivit mer observant i fråga om Fia, hunden. Fia följer mig var jag går inomhus, om hon tror att jag ska äta något. Det händer ju hon får en bit av något lämpligt, dock inte alltför saltad mat, inte lök och absolut inte russin. I går och i dag har jag hon visat mindre intresse för mat, likaså tror jag att hon inte gjort bomelibom varje dag. När jag stått och brett en macka, har hon legat kvar på sängen istället för att hänga mig i hasorna. Kan detta vara tecken på sviktande hälsa?

Vid dagens runda gick jag extra långt med henne, för att få henne att göra bomelibom. Vi gick och gick, men inget hände. Till sist satte hon sig som om hon skulle till att baja, hurra! Men outputen var obetydlig.

Emellertid är Fia nätt och fin över buken, den känns inte svullen.

Mot kvällen regn, inget vidare.

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.