Förnöjsam pappa: Alla hjärtans dag (14 februari, 2021)

Söndagen den 14 februari, 2021

När jag var pojk tror jag att jag hörde talas om ”Alla hjärtans dag” genom Snobben, alltså den tecknade serien. Under min tid i grundskolan, från hösten 1975 till våren 1984, var det vad jag minns aldrig fråga om att ge eller få kärleksförklaringar den dagen. När jag sedan började gymnasiet, läste jag i kemiboken om valenselektroner och kovalent bindning mellan atomer. Möjligtvis hänger ”valens” och ”valent” i det sammanhanget ihop med dagens namn, Valentin, som tydligen betyder ”stark”. Kanske sviktar mitt minne, men jag kan inte komma ihåg att vi i min klass någonsin uppmärksammade saken.

Jag hade sedan länge bestämt att jag skulle köpa en bukett med fina snittblommor åt CJK. Den ursprungliga planen innefattade ett besök till torgförsäljningen i Huddinge centrum. Men ch-ch-ch-ch-changes, istället stannade jag i Stuvsta centrum för att besöka ”Blomsterateljén Solrosen”. Efter att jag övertygat mig om att butiken inte i själva verket var en täckmantel bakom vilken något helt annat bedrivs, steg jag in och väntade på min tur. Där fanns en del att välja mellan. Vilka rosor är finast? De här eller de där? Vilka tycker du är finast? frågade jag donnan bakom disken. köpte ett arrangemang i mellanstorlek.

Hemma igen överlämnades blommorna, jag tror att de uppskattades, sedan började vi prata om kvällens utgång till ett ställe som serverar indiskinspirerad mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.