Förnöjsam pappa: Utflykt till Arboga (11 juni, 2022)

Lördagen den 11 juni, 2022

Arboga, "Heliga trefaldighets kyrka", 11 juni 2022
Arboga, ”Heliga trefaldighets kyrka”, 11 juni 2022

I går kväll nämnde jag att jag ville göra en utflykt i dag, med CJK. Efter lång sovmorgon och jobbiga drömmar, vaknade jag och frågade CJK om hon var intresserad. Det var hon.

Kvart över två var vi framme i Arboga. Som en fortsättning på förra sommarens turné, under vilken vi besökte kyrkor och slott, kollade vi här in ”Heliga trefaldighets kyrka”. Uppförd på 1300-talet av franciskanermunkar, det var inte i går.

Utanför kyrkan kom en donna skjutande sin cykel och jag frågade om hon var från trakten. Jodå, det var hon. Då kanske man kan få veta var fabriken där man tillverkade Arboga leverpastej låg? Den låg på Jädersvägen! svarade hon. Inte långt från ICA Vilsta. Jag tackade.

Efter kyrkobesöket var det dags för lunch. Grekisk restaurang i intilliggande kvarter, jag åt entrecote, CJK vegetariskt.

Sedan en promenad åt torget där man spelade covers på gamla slagdängor och hade något slags modeuppvisning. Skjut mig! bad jag.

Vi tittade in på en loppis, CJK hittade en väggmask Cordtendorf prissatt 100 kronor. Istället för att köpa den, tipsade hon innehavaren om att den kan vara värd omkring 600.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.